RasbeschrijvingRAGDOLL
Over de Ragdoll doen ook veel verhalen de ronde. De meest bekende is wel die van de hoog zwangere witte Pers die in Noord-Amerika zou zijn aangereden door een auto.
De poes overleefde dit voorval, maar haar karakter onderging hierdoor een opmerkelijke verandering. Ze werd erg zachtaardig en zou haar lichaam zo slap als een lappenpop houden als ze werd opgetild. De kittens die zij baarde erfden haar meegaande aard.

Het karakter van de Ragdoll is te omschrijven als rustig, zacht, meegaand en het enorme vertrouwen dat de kat in de mens stelt. Ragdolls zijn erg sociaal en lopen graag in de schaduw van diegene waar zij zich erg aan gehecht hebben. Tevens is de Ragdoll zeer intelligent. Let wel! Iedere kat is een idividu en de karakteromschrijving is een omschrijving die over het algemeen van toepassing is. Hierop zijn uiteraard ook uitzonderingen.
Wanneer een Ragdoll door een kind aan zijn staart getrokken wordt zal ook hij uithalen.

De Ragdoll is een grote en gespierde, maar zeer elegante kat met een lang lichaam,een korte krachtige hals en een volle, goed gebouwde borst. De achterhand is zwaarder en hoger gesteld dan de voorhand. De staart is goed behaard en staat in goede verhouding met de rest van het lichaam. De poten zijn middellang,met zware botten en de voeten zijn groot en rond.
De kop is wigvormig, van gemiddelde grootte met goed ontwikkelde wangen en een stevige kin. De middelgrote ogen staan redelijk ver uit elkaar en hebben afgeronde punten. De neus vertoont een lichte welving en de grote ogen zijn ovaal en altijd blauw.

Er zijn verschillende kleurvarieteiten: de kleuren zijn; seal, blue, chocolate, lilac, red
Deze zijn er in:
Colourpoint (cremekleurig lichaam met gekleurd gezicht, oren, poten, staart)
Mitted (cremekleurig lichaam met gekleurd gezicht, oren, poten, staart en met witte voetjes aan de voorpoten en witte laarsjes , tot aan de hiel aan de achterpoten)
Bicolour (cremekleurig lichaam met gekleurd gezicht, oren, poten, staart, witte kin, borst, buik en pootjes en een wit maskertje op het gezicht in de vorm van een omgekeerde V)
Lynx (cremekleurig lichaam met gestreept, gekleur gezicht, poten en staart en gekleurde oortjes)
Er zijn echter ook combinaties van bovenstaande varieteiten, bv. blue lynx mitted.


(C) 2005 - Alle rechten voorbehouden

Deze pagina afdrukken