Het ontstaan

Onze cattery is ontstaan nadat wij onze Ragdoll Shelby hadden aangeschaft. Wij waren al in het bezit van een Europese korthaar en een Heilige Birmaan. Toen wij uit nieuwsgierigheid met Shelby naar een kattenshow gingen, kreeg zij als kitten van 6 maanden gelijk al een U1. Toen wisten we het zeker, wij wilden met haar gaan fokken.

Wij zijn ons vanaf dat moment ook meer gaan verdiepen in het fokken met de Heilige Birmaan, aangezien wij onze Birmaan Buffy ook erg mooi vinden. Alleen met haar konden we niet naar een show, omdat zij een beschadigd oogje heeft, wat helaas niet meer goed komt. Omdat dit geen erfelijke afwijking is, hebben wij bij andere fokkers nagevraagd of Buffy ook geschikt is voor de fok. En ja hoor.... ook zij mag haar ras in stand houden! Aangezien Buffy toen al de juiste leeftijd had om gedekt te worden, zijn wij voor haar op zoek gegaan naar een geschikte dekkater.

Ondertussen waren we druk bezig met het verzinnen van een cattery-naam. Omdat Shelby ons aangezet heeft tot het beginnen van een cattery, stond het vast dat haar naam erin moest komen te staan.

En ja.... liefde; dat heeft toch alles met dieren te maken?
Vandaar: Cattery from Shelby's Meandros - in het Grieks: de weg van Shelby's liefde en leven.


Joke met wereldkampioen Dimi


(C) 2005 - Alle rechten voorbehouden

Deze pagina afdrukken